domenica 29 marzo 2015

Matlagningskurs - Färskpasta




Kursbeskrivning  
Kursen är för dig som vill veta mer om italienska matkulturen och laga mat precis som italienarna gör hemma.

Varje tillfälle börjar med matlagning och sedan sitter man och njuter, äter en 3-4 rättersmiddag, dricker ett glass vin och pratar, precis som i Italien! Medan man äter konverserar man om kultur, resmål,  råvarorna – det viktigaste i italiensk matlagning – om var de kommer ifrån, vilken säsong de är godast, var man köper dem bästa här i Göteborg och tips om vilket vin passar maten bra.

 Mål


Att få inblick  i matkulturen och hur samhället i Italien fungerar

Att kunna matcha rätta ingredienser 

Att kunna laga färsk pasta

Att upptäcka italienska mat hemligheter som man bara kan lära sig genom generationer av matlagning.



Innehåll

Dag 1

Matlagning: pasta fresca – Färsk pasta. Tagliatelle, tagliolini e spaghetti  (120 Minuter + 45 minuter måltid)

Dag 2

Matlagning: Pasta fresca – Färsk pasta. Ravioli e tortellini (120 Minuter + 45 minuter måltid)



Efter varje matlagningen eleverna tar pasta med sig hemma och äter tillsammans med lärarna en 3-4 rättersmiddag.



Lärare

Simone De Marchi –  (Språk lärare - Ordförande på Italienska Föreningen)

Riccardo Birghillotti – (Chef - www.planetmat.se)

Pris

1300 kr - Maten ingår!
(man måste vara medlem för att delta, medlemskort kostar 300kr om året – Varje tillfälle inkluderar en trerätters middag och ett glass vin som passar bra till maten)



SAMMANKOMSTER: 2            
STUDIETIMMAR:  5-6 (60 minuter/studietimma)              

TID: Tisdag 17:30 - 20:15                                   
KURSDATUM: (Preliminär) 19 och 26 april

Kurstarten är preliminär. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.
Intresserad? Anmäl dig genom att klicka HÄR (ref. Matlag). Har du frågor, skicka gärna en e-mail till info@casadegliitaliani.se!

Nessun commento:

Posta un commento