Kursbeskrivning
Kursen är för dig som vill veta mer om italienska matkulturen och laga mat precis som italienarna gör hemma.
Varje tillfälle börjar med matlagning och sedan sitter man och njuter, äter en 3-4 rättersmiddag,
dricker ett glass vin och pratar, precis som i Italien! Medan man äter konverserar man om
kultur, resmål, råvarorna – det viktigaste i italiensk matlagning – om var de kommer ifrån, vilken säsong de är godast, var man köper dem bästa här i Göteborg och tips om vilket vin passar maten bra.
Mål
Att få inblick i matkulturen och
hur samhället i Italien fungerar
Att kunna matcha rätta ingredienser
Att kunna laga färsk pasta
Att upptäcka italienska mat hemligheter
som man bara kan lära sig genom generationer av matlagning.
Innehåll
Dag 1
Matlagning: pasta fresca – Färsk pasta. Tagliatelle, tagliolini e spaghetti (120 Minuter + 45 minuter måltid)
Dag 2
Matlagning: Pasta fresca – Färsk pasta. Ravioli e tortellini (120 Minuter + 45 minuter måltid)
Efter varje matlagningen eleverna tar pasta med sig hemma och äter tillsammans med lärarna en 3-4 rättersmiddag.
Lärare
Simone De Marchi – (Språk lärare - Ordförande
på Italienska Föreningen)
Riccardo
Birghillotti – (Chef - www.planetmat.se)
Pris
1300 kr - Maten ingår!
(man måste vara medlem för att delta, medlemskort kostar 300kr om året – Varje tillfälle inkluderar en trerätters middag och ett glass vin som passar bra till maten)
(man måste vara medlem för att delta, medlemskort kostar 300kr om året – Varje tillfälle inkluderar en trerätters middag och ett glass vin som passar bra till maten)
SAMMANKOMSTER: 2
STUDIETIMMAR: 5-6 (60 minuter/studietimma)
TID: Tisdag 17:30 - 20:15
KURSDATUM: (Preliminär) 19 och 26 april
Kurstarten är preliminär. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.
Intresserad? Anmäl dig genom att klicka HÄR (ref. Matlag). Har du frågor, skicka gärna en e-mail till info@casadegliitaliani.se!
Kurstarten är preliminär. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.
Nessun commento:
Posta un commento